Tomāti kļūs saldāki un garšīgāki, ja izmantosiet šo virtuvē atrodamo līdzekli kā mēslojumu

Tikai viena ierasta sastāvdaļa, ko noteikti var atrast savā virtuvē, var ļoti ātri padarīt tomātus jūsu dārzā daudz saldākus un garšīgākus. Galvenais ir to lietot laikā un pareizi.

Daudzi dārznieki sapņo par sulīgu dārzu un dārzeņu dobi, kas ir pilna ar pašu audzētiem dārzeņiem. Par laimi, tomātu barošanai pat nav jāpērk nekādi dārgi produkti – viss nepieciešamais jau ir jūsu virtuvē.

Kā padarīt tomātus garšīgākus?

Cīņa pret gliemežiem, puvi un kaitēkļiem tomātos droši vien ir pazīstama ikvienam dārzniekam, kurš jebkad ir audzējis tomātus savā dārzā. Tomēr noteikti nevajadzētu padoties šiem šķēršļiem – tā vietā var izmantot vienu efektīvu līdzekli, kas jau ir pa rokai, proti, cepamo sodu.

Izrādās, ka no cepamās sodas, ziepēm un ūdens var pagatavot pilnīgi dabīgu mājās gatavotu repelentu, kas palīdzēs pasargāt tomātus no visādām nepatikšanām. Taču tā nav vienīgā priekšrocība: tomātiem patīk augt mazāk skābā augsnē, un šeit talkā nāk cepamā soda, kas var atskābināt augsni ap tomātiem.

Bet, lai rezultāts būtu tieši tāds, kāds nepieciešams, ir svarīgi pareizi lietot sodu, jo arī tomātiem nepatīk pārāk sārmaina augsne. Cepamā soda ir ne tikai irdinātājs, ko var izmantot cepšanā, bet arī dabisks veids, kā cīnīties pret nezālēm, kaitēkļiem un slimībām dārzā. Iepriekš jau esam dalījušies ar veidiem, kā izmantot sodu dārzā.

Lasi vēl: Pastāstīsim kā atbrīvoties no nepatīkamām smaržām skapī, ar mājās pieejamiem līdzekļiem

Taču paturiet prātā, ka cepamā soda lielos daudzumos var izraisīt augšanas palēnināšanos un novīšanu jebkurā augā, ar kuru tā nonāk saskarē, tāpēc esiet uzmanīgi un apstrādājamo augu tuvumā uzklājiet tikai nelielu daudzumu cepamās sodas.

Cepamā soda uz tomātiem darbosies kā barjera, dehidrējot gliemežus, liekot skudrām zaudēt smaržu un neļaujot laputīm nokļūt uz tomātiem.

Viss, kas jums jādara, ir apkaisīt nelielu daudzumu cepamās sodas uz augu pamatnes, un kaitēkļi pat netuvosies.